Unutrašnji vodič

U svakome i u svemu postoji jedna univerzalna, inteligentna životna sila. Ona obitava u svakome od nas kao duboka mudrost, unutrašnje znanje. Mi imamo mogućnost da pristupimo ovom predivnom izvoru znanja i mudrosti kroz našu intuiciju, unutrašnji osećaj koji nam otkriva šta je ispravno i istinito za nas u svakom momentu.

Š. Gvejn

Možemo govoriti o intuiciji, unutrašnjem vodiču, višoj svesti, anđelima …ali zapravo govorimo o snažnoj i neraskidivoj povezanosti naše duše sa sveukupnim poljem, univerzumom .. I onda kada nismo svesni te povezanosti, mi smo i dalje povezani.

Naša zapadna kultura ne prepoznaje vrednost intuicije. Mi živimo u ovom svetu vodeći se pre svega racionalnim umom. Primamo informacije, sortiramo ih, obrađujemo, analiziramo i izvodimo logične zaključke. Sve ono što se na taj način ne može procesuirati, odbacujemo i zanemarujemo.

Ipak, naš racionalni um može jedino da operiše na osnovu direktnog iskustva koje je svako do nas imao u ovom životu – to je znanje koje smo stekli pomoću naših pet čula. S druge strane, intuitivni um izgleda ima pristup beskonačnim zalihama informacija, uključujući informacije koje nismo prikupili direktno kroz lično iskustvo. Izgleda da je intuitivni um sposoban da zagazi u duboko skladište znanja i mudrosti – univerzalni um.

Š.Gvejn

Svakodnevno mi intuitivno dobijamo razne poruke i nagoveštaje, nekad više nekad manje obraćamo pažnju na njih, nekad im verujemo, nekad dovodimo u pitanje, procenjujemo i neretko odbacujemo. Takođe, postoje oni koji te tanane treptaje i znake potpuno ignorišu. Da bismo došli u kontakt sa našom intuicijom neophodno je da se prethodno opustimo i otpustimo …

Otvaranje za intuitivne znake i poruke je u neku ruku uvežbavanje naše osetljivosti i percepcije za fino, suptilno, nedefinisano, neimenovano … jezik intuicije je jezik simbola, tako govore naši snovi .

Možemo osnažiti našu intuiciju na razne načine:

Vežbanjem raznih tehnika relaksacije ili meditacijom.

Hodanjem kroz prirodu i slušanjem zvukova, kako spoljnjih, tako i unutrašnjih.

Postavljanjem kratkog pitanja i čekanja odgovora … u vidu misli, osećaja, slike, rečenice …

Obraćanjem pažnje na signale koje vam telo šalje…

Negovanjem svoje kreativnosti, isprobajte nešto novo i drugačije od onog što ste radili ranije.

Pišite dnevnik, zapisujte svoja osećanja, misli, postavljajte pitanja i pustite da vas olovka sama vodi …

Intucija je sveti dar, dok je razum verni sluga.

A.Ajnštajn

Comments are closed.