Početak svake kreativnosti je želja …

 

,,Početak svake kreativnosti je želja. To je prva misao. Veličanstveno osećanje unutar duše. Bog u izboru svoje sledeće tvorevine…”

N. Donald Walsch (Razgovori sa bogom)

zelja

Gde su vaše želje, da li ih prepoznajete da li im dopuštate da žive, da se oglase, da zasijaju …? Da li ste spremni da idete tim stazama koje tek nazirete i koje treba baš vi da utabate, date im oblik, teksturu … ? Upravo na mestu želje povezujete se sa onim najčistijim i najsuptilnijim pokretima svoje duše. Ovde počinje vaše stvaranje. Odavde krećete u nepredvidiva i uzbudljiva traganja. Ne znate svoje konačno odredište, ali osećate negde duboko u sebi da je to ono što vam je potrebno na vašem putu ucelovljenja.

Vaš prvi korak je u davanju dozvole sebi da se susretnete sa svojim željama, neposredno i iskreno, bez procene i vrednovanja. Potreban vam je samo jedan otvoren pogled i raširene ruke kako bi svoje želje prihvatili što laganije i radosnije.

Budite nežni sa svojim željama, pružite im svoju pažnju i ljubav. Pronađite dovoljno prostora u svom životu za svoje želje, pustite ih da se rascvetaju i zamirišu. Možete ih zapisati, nacrtati … Pronađite prepoznatljiv zapis za svoje želje, dajte im ime, sliku, identitet … Pronađite mesto za njih na zidu svoje sobe, u tašni koju stalno nosite, u džepu pantalona … Ovo će vam omogućiti da se sa njima lako povežete onda kada osetite da vas razna životna dešavanja vuku na drugu stranu.

 

I kao što baštovan neguje prelepi vrt, sa strpljenjem i velikom ljubavlju, tako i vi postajete nežni čuvar i stvaralac raznobojnih slika svog života.

 

,,Dozvoli duši da ide svojim putem.”

N. Donald Walsch

 

Comments are closed.