Duboko udahni …

,,Disati duboko u sadašnjem trenutku najlakši je način da slavimo život i svoju suštinu. Čineći tako, počinjemo govoriti ,,da” životu i postajemo slobodni u svom telu.”

Tony Samara

Koliko smo svesni svog disanja? Da li primećujemo promene u svom disanju u toku različitih delova dana, kada smo na poslu, užurbani i kada kod kuće odmaramo … koliko puta smo u situacijama kada nas preplavljuju intezivne emocije zastali i duboko udahnuli … Kažu da je ritam našeg disanja ritam naše svesti. Kada svesno dišemo i kada je proces disanja naš jedini fokus, isključujemo naše misli, očekivanja, pretpostavke … Kada svesno dišemo možemo ponovo uspostaviti kontakt sa svojim telom koje često zanemarujemo. Kada svesno dišemo znači da smo tu, u sadašnjosti – prisutni.

Dok obraćamo pažnju na svoje disanje, shvatamo da naš unuštrašnji preobražaj ima svoj koren upravo u telu i da je duboko, potpuno i mirno disanje način da ostvarimo kontakt sa svim delovima sebe.

pexels-photo

Podarimo sebi 5-10 minuta svesnog i mirnog disanja. Izdvojimo se fizički il pak samo mentalno u svoj lični prostor. Možemo zatvoriti oči kako bi se lakše povezali sa svojim unutrašnjim bićem. Obratimo pažnju na svoje disanje … kako dišemo, plitko, ubrzano, lagano … povežimo se sa svojim dahom, to je naš dah, naš kontakt sa životom … napravimo nekoliko dubljih udahai i izdaha… polagano, onoliko koliko nam prija … u svom ritmu … probajmo da svaki put naši udasi i izdasi budu nešto dublji … polagano … i sa svakim udahom budimo svesni kako se širimo, kako u sebe primamu svetlost i energiju života, radosti … i kako sa svakim izdahom otpuštamo sve neprijatnosti i teškoće koje nas muče … svakim ciklusom širenja i skupljanja dopuštamo da enegija opuštanja potpuno naseli naše biće … prepustimo joj se … osetimo svu slobodu i lepotu ovog trenutka … nahranimo svoje unutrašnje biće svetlošću i pozitivnom energijom … I kada budemo spremni možemo da otvorimo oči …

Comments are closed.